Orthomanuele Geneeskunde

orthomanueelPijnklachten in rug, nek en gewrichten? Bij de OrthoManueel arts bent u in goede handen. Heeft u pijn in uw rug, uw nek of in uw gewrichten? Vaak is een vorm van eerdere overbelasting hiervan de oorzaak; zo’n overbelasting kan accuut zijn (vertillen, verdraaien, vallen, struikelen, een ongeluk) of er langzaam insluipen (door een verkeerde of ongemakkelijke houding of verkeerd slapen).

Hierdoor kunnen standsafwijkingen of bewegingsstoornissen van delen van de wervelkolom optreden, met als gevolg pijnklachten in rug, nek of gewrichten. De OrthoManueel arts is in veel gevallen in staat uw klachten te verhelpen. Zonder operatie of ziekenhuisopname. De arts brengt de afwijkingen in kaart en corrigeert ze. Na een beperkt aantal behandelingen zijn de meeste patiƫnten in staat weer pijnvrij te bewegen.

De artsen die OrthoManuele Geneeskunde beoefenen vindt u in het Register OrthoManuele Geneeskunde. Bijna alle zorgverzekeraars hebben OrthoManuele behandelingen opgenomen in het eerste aanvullende pakket. De vergoeding hangt af van de gekozen verzekering. In uw polisvoorwaarden vindt u het aantal behandelingen dat vergoed wordt.